EKO puree z Acai 100% (500 ml)

Acai posiada w swoim składzie dwa cenne kwasy tłuszczowe – omega 6 i omega 9. Według licznych badań omega 6 redukuje zawartość LDL we krwi, natomiast omega 9 zwiększa poziom HDL. Ponadto sok z acai zawiera bardzo duże ilości antyoksydantów, witamin (B1, B2, B3, C i E), minerałów (fosfor, wapń, potas) oraz błonnika, który wspomaga odchudzanie poprzez usprawnianie naturalnego metabolizmu organizmu.

Szczegóły produktu

Termin przydatności do spożycia tej partii produktu 11.05.2018
Sugerowana cena sprzedaży detalicznej (w złotych brutto) 69
Stawka podatku VAT 5%
Certyfikat BIO / EKO Żywność Ekologiczna UE
Jednostka certyfikująca DE-OKO-006
Pojemność 500 ml
Opakowanie zbiorcze zawiera 6 sztuk
Producent / Podmiot odpowiedzialny Hanoju
Kod EAN produktu 8718164782398
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych (górny limit) do 60 ml / dzień
Produkt dla wegan i wegetarian? Tak
Kraj / miejsce pochodzenia surowca Brazylia

sok z acai

Puree z acai – podstawowe informacje:

Acai (Eutrepe Olereacea), czyli jagoda palmy brazylijskiej, występuje w naturalnym środowisku amazońskich lasów deszczowych na północy Brazylii. Ze względu na swą rosnącą popularność, nazywa się ją potocznie „brazylijską żyłą złota”. Acai jest znana ze swoich wyjątkowych właściwości odżywczych i dobroczynnego wpływu na zdrowie. Liczne testy i badania naukowe potwierdzają wszechstronne zastosowanie jagód acai- dzięki zawartości mnóstwa witamin, minerałów, aminokwasów przeciwdziała wielu chorobom, zwiększa energię, przeciwdziała zmęczeniu, działa przeciwrakotwórczo, chroni przed szybkim starzeniem skóry, łagodzi stres, wspomaga trawienie, działa odchudzająco, wzmacnia system odpornościowy.

W acai występują polifenole, wspomagające przepływ krwi w organizmie, antyoksydanty, które przy regularnym spożywaniu jagód opóźniają procesy starzenia i zapobiegają chorobom wywoływanym przez wolne rodniki. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w acai, zwłaszcza omega 6 i omega 9 regulują poziom cholesterolu we krwi, zmniejszając ilość „złego” cholesterolu. W acai znajdziemy aż 18 różnych aminokwasów, wpływających zbawiennie na pracę i funkcjonowanie układu mięśniowego. Jagody zawierają komplet witamin i podstawowych pierwiastków: B1, B2, C, E, beta karoten, wapń, fosfor, potas, żelazo oraz białko.

Sok z acai - działanie:

  • zwiększa energię witalną i kondycję umysłową dzięki nienasyconym tłuszczom omega 3,
  • wzmacnia i zwiększa wydolność organizmu poprzez wysoką zawartość białka,
  • oczyszcza organizm ze szkodliwych substancji, poprawia pracę układu trawiennego, zawarty w acai błonnik reguluje wypróżnianie i funkcjonowanie okrężnicy,
  • silne antyoksydanty występujące w acai spowalniają proces starzenia się skóry,
  • acai wzmacnia naczynia włosowate w układzie krążenia, dzięki czemu zapobiega uszkodzeniom naczyń krwionośnych siatkówki oka, beta karoten i witamina C poprawiają wzrok, obniżają ryzyko wystąpienia schorzeń po zwyrodnieniu plamki żółtej,
  • beta-sitosterol wzmacnia układ odpornościowy,
  • acai polepsza naturalny metabolizm organizmu i tym samym pomaga spalić dodatkowe zbędne kilogramy; niski indeks glikemiczny jagód acai wspomaga odchudzanie, błonnik reguluje układ trawienny; jagody są sycące i jednocześnie niskokaloryczne,
  • zapobiega działaniu wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój szeregu chorób: Alzheimera, cukrzycy, miażdżycy i zapalenia stawów,
  • dzięki wysokiej zawartości wapnia łagodzi bóle menstruacyjne,
  • właściwości antymutagenne zapobiegają rozwojowi komórek rakowych w organizmie.

Sugerowane stosowanie soku z acai:

Owoce acai nie mogą być spożywane bezpośrednio po zebraniu z drzewa, poddawane są procesom przetwórczym, w rezultacie których powstaje naturalne puree. Ważne, aby regularnie przyjmować sok. Puree najlepiej spożywać przed posiłkami. Produkt Hanoju nie zawiera żadnych dodatkowych substancji słodzących ani sztucznych barwników lub substancji aromatycznych. Przed użyciem należy dokładnie wstrząsnąć opakowaniem, aby wymieszać składniki puree. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 4 tygodni! Kolor i smak puree może się różnić w zależności od pory roku i okresu zbiorów.

Zalecana dzienna dawka soku z acai:

Dorośli 30ml puree 2-razy dziennie, dzieci 15-20ml na dzień, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.

Składniki puree z acai:

100% ekologiczne puree z acai (Euterpe oleracea) z kontrolowanych upraw ekologicznych

Opakowanie zawiera:

500ml czystego puree z organicznej acai

Zastrzeżenia prawne:

Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego odżywiania. Produkt nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej diety.

Informacja dla alergików i wegetarian:

Oryginalne produkty HANOJU są bezpieczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Nie zawierają dodatku cukru, glutenu, ani chemicznych barwników i aromatów.

Jeśli organiczne puree z acai to tylko HANOJU:

Przy produkcji naszego soku najwyższe standardy zachowane są na wszystkich jej etapach od uprawy samej rośliny, przez metody pozyskiwania soku, transport i butelkowanie. Potwierdzone jest to przez odpowiednie, uznane certyfikaty.

Sok z acai został poddany pasteryzacji HTST (high-temperature short-time), która polega na utrwaleniu soku w wysokiej temperaturze (85 °C), w krótkim czasie (15 sekund). Taki sposób termicznego utrwalania żywności pozwala zachować wartości odżywcze soku.