NOW FOODS L-Arginine 500 mg (250 kaps.)
Szczegóły produktu
Najlepiej spożyć przed | 31.01.2027 |
Stawka podatku VAT | 8% |
Producent | NOW Foods |
Kod EAN produktu | 733739000316 |
Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek | 250 szt. |
Forma | Kapsułki |
Rodzaj opakowania | Plastik |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 12 sztuk |
1 tabletka / kapsułka / aplikacja (zawartość substancji aktywnych) | 500 mg |
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych | do 4 sztuk / dzień |
Produkt dla wegan i wegetarian? | Nie |
Produkt wolny od GMO? | Tak |
Produkt wolny od glutenu? | Tak |
Kraj / miejsce produkcji preparatu | USA |
L-Arginina to podstawowy aminokwas biorący udział w metabolizmie mocznika, w wydalaniu oraz w syntezie DNA. L-Arginina jest aminokwasem glikogenicznym, może być przekształcana w D-glukozę i glikogen w przypadku gdy organizm ich potrzebuje lub tez może być katabolizowana w celu produkowania energii biologicznej.
Powoduje zwiększone wydzielanie własnego hormonu wzrostu a co za tym idzie wzrost masy mięśniowej.
Stymuluje wydzielanie insuliny, regeneruje wątrobę, redukuje tkankę tłuszczową. Stosowana w rehabilitacji pourazowej zwiększa odporność organizmu, bierze udział w tworzeniu kolagenu, poprawia stan skóry.
Aminokwas L-arginina poprawia sprawność seksualną oraz bierze udział w metabolizmie magazynowanych w ustroju tłuszczów.
Aminokwas L-arginina to prekursor tlenku azotu uważanego za neuroprzekaźnik w fizjologicznych procesach prowadzących do erekcji. L-arginina nasilając procesy fizjologiczne warunkujące erekcję, zwiększają sprawność seksualną mężczyzn.
L-Arginina odgrywa również wiele znaczących ról w organizmie takich jak synteza protein oraz poprzez tworzenie mocznika detoksyfikację amoniaku uformowanego podczas azotowego katabolizmu aminokwasów. Ponadto aminokwas ten jest substancją tworząca się w pierwszym stadium reakcji formowania tlenku azotowego, kreatyny, poliamidy, L-glutaminy, L-proliny, agmatyny (neuroprzekaźnika w mózgu) oraz argininy zawierającej tetrapeptydowe tufsyny będące modulatorem odpornościowym.