Ostatnie wpisy

Poznaj moc naturalnej suplementacji z Together Health!

Dostarczanie do organizmu odpowiedniej ilości składników odżywczych jest bardzo ważne dla normalnego...

Przewodnik po aromaterapii. Jak czerpać korzyści z naturalnych ekstraktów?

Aromaterapia polega na stosowaniu czystych olejków eterycznych pozyskiwanych z aromatycznych kwiatów, liści,...

Szafran - zachowaj równowagę emocjonalną.

Znany od 1500 roku p.n.e. w Azji i Europie, Crocus sativus bardziej rozpoznawalny pod nazwą szafran,...

TetraSOD® - lepsze wyniki, szybsza regeneracja.

Dlaczego flamingi codziennie pokonują aż 150-milową trasę do Veta la Palma, aby zdobyć pokarm dla swoich piskląt?...

Wzmocnij swój mózg z Braintropic!

Zdolności poznawcze i dobre samopoczucie psychiczne, to dwa z największych wyzwań współczesnego świata w...

Czytaj Bloga

Wiedza

Baza wiedzy dla wszystkich zainteresowanych prowadzeniem biznesu - dzielimy się swoim doświadczeniem, wiedza i przemyśleniami.

Pycnogenol - ekstrakt z kory sosny

Pycnogenol - ekstrakt z kory sosny

Pycnogenol® to zastrzeżony ekstrakt z kory francuskiej sosny morskiej, pozyskiwany wyłącznie z naturalnych lasów Les Landes de Gascogne w południowo-zachodniej Francji. Kora Pinus Pinaster  nie podlega zmianom sezonowym, co czyni ją idealnym źródłem botanicznym. Dzięki opatentowanej technologii ekstrakcji DER Pycnogenolu® wynosi aż 1000:1, a standaryzacja to co najmniej 65% OPC. Produkcja surowca odbywa się zgodnie z normami GMP(1).
Czytaj dalej
Szafran – czerwone złoto

Szafran – czerwone złoto

Szafran to drogocenna roślina wykorzystywana w celach leczniczych od wieków.  Już 1500 lat p.n.e. znamiona szafranu stosowano jako surowiec leczniczy. Wchodziły w skład recept zapisanych w starożytnym Papirusie Ebersa. Szafran był również ważnym elementem teriaku sporządzonego na zlecenie Nerona przez Andromachosa z Krety.W czasach obecnych, do produkcji neuraceutyków wykorzystywane są znamiona słupka szafranu (Stigma Croci), zawierające olejek eteryczny, którego głównym składnikiem czynnym jest safranal.
Czytaj dalej
Witamina D - suplementacyjny MUST HAVE!

Witamina D - suplementacyjny MUST HAVE!

Wyniki dotychczasowych badań oceniających stężenie witaminy D w różnych grupach wiekowych wskazują, że niedobór witaminy D ma już wymiar epidemii XXI wieku. W produktach żywnościowych witamina D występuje w niewielkiej ilości. Przede wszystkim obecna jest w produktach pochodzenia zwierzęcego, na przykład wątrobie i jajach, rzadko jednak jej podaż zaspokaja dobowe zapotrzebowanie stąd tak ważna jest suplementacja, szczególnie w przypadku diety pozbawionej produktów odzwierzęcych.
Czytaj dalej