LABS212 Magnesium Taurate, Malate (94 g)
Szczegóły produktu
Producent | Labs212 |
Kod EAN produktu | 5903943955121 |
Sugerowana cena sprzedaży detalicznej (w złotych brutto) | 79,99 |
Stawka podatku VAT | 8% |
Forma | Proszek |
Masa netto | 94 g |
Rodzaj opakowania | Karton + Szkło |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 24 sztuki |
Paczkomat | Rozmiar "B" |
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłych | do 2 miarek / dzień |
Produkt dla wegan i wegetarian? | Tak |
Produkt wolny od glutenu? | Tak |
Kraj / miejsce produkcji preparatu | Polska |
Magnez jest zasadniczym i niezastąpionym składnikiem funkcji biochemicznych komórki, będąc aktywatorem ponad 300 różnych enzymów.
SKŁADNIKI:
Składniki | W porcji dziennej - 1340 mg (odpowiednik 2 płaskich miarek) | RWS |
Magnez (z jabłczanu magnezu) | 114,7 mg | |
Magnez (z taurynianu magnezu) | 23,8 mg | |
Łącznie magnez | 138,5 mg | 36,9% |
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
SPOSÓB UŻYCIA:
Rekomendujemy podzielenie porcji dziennej na 2 lub kilka mniejszych.
Preferowane spożycie: Proszek należy rozpuścić w 1⁄2 szklanki wody lub w małej ilości wody o temperaturze pokojowej, wymieszać i spożyć. Rekomendujemy podzielenie porcji dziennej na dwie lub kilka mniejszych. Rozpoczynając suplementację rekomendujemy rozpoczęcie od mniejszej dawki i zwiększanie jej, aż do docelowej, co kilka dni.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
PRZECIWWSKAZANIA:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. Preparat polecany dla osób dorosłych. Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed zastosowaniem produktu powinny skonsultować się z lekarzem.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w nienasłonecznionym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C, w oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt ulega w naturalny sposób zbrylaniu. Należy przechowywać go w suchym miejscu, ekspozycja na wilgoć spowoduje szybszy czas zbrylenia. Zbrylenie nie ma wpływu na właściwości substancji aktywnej.