EKO Korzeń Maca (120kaps.)

Uprawiana w peruwiańskich Andach maca jest rośliną cenioną na całym świecie - zdobywa rzesze zwolenników dzięki ogromnemu wachlarzowi składników odżywczych. Korzeń Maca Rainforest Foods  przyczynia się do poprawy funkcjonowania następujących obszarów: Zdrowie krwi, serca i układu krążenia Kości, zęby i mięśnie Włosy, skóra i paznokcie Energia i przeciwdziałanie zmęczeniu Libido

Szczegóły produktu

Termin przydatności do spożycia tej partii produktu 31.05.2021
Stawka podatku VAT 8%
Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek 120 szt.
Certyfikat BIO / EKO Soil Association
Jednostka certyfikująca GB-ORG-05
Producent / Podmiot odpowiedzialny Rainforest Foods
Kod EAN produktu 5060213550216
1 tabletka / kapsułka / aplikacja (zawartość substancji aktywnych) 500 mg
Produkt dla wegan i wegetarian? Tak
Kraj / miejsce produkcji preparatu Wielka Brytania

Rainforest Foods Maca jest popularny wśród osób w każdym wieku, w tym sportowców i osób aktywnych fizycznie.

Maca ma wysoką zawartość składników odżywczych. Młody korzeń rośliny zawiera dużą liczbę naturalnie występujących fitochemikaliów, a także kwasy tłuszczowe Omega-6 i Omega-9, kwas linolenowy i oleinowy, a jego białko składa się z 19 aminokwasów. Należą do nich 7 z 8 niezbędnych aminokwasów - tych, których potrzebujemy w naszej diecie, ale nasz organizm nie wytwarza ich naturalnie.

Maca lub Lepidium meyenii pochodzi z rośliny występującej w obszarach położonych na dużych wysokościach w peruwiańskich Andach. Od 2000 lat jest ważnym elementem lokalnej diety w Peru i Boliwii. W Peru Maca jest gotowana i używana do przygotowywania posiłków. Wykorzystywana jest prawie każda część rośliny. Korzenie Maca gotuje się w słodkim płynie lub owsiance, fermentuje w piwie, a liście często je się na surowo. Podczas hiszpańskiego okresu kolonizacji Maca była tak ceniona, że ​​ używano jej  jako formy waluty. Legenda głosi, że Inkowie wykorzystywali ją do zwiększenia sił przed bitwą.

Rainforest Foods Maca została wyhodowana ekologicznie w Peru na wysokości ponad 4000 metrów.

SKŁAD:

Skład 1 kapsułka: 2 kapsułki:
Sproszkowany peruwiański korzeń
Maca z certyfikowanych upraw
rolnictwa ekologicznego
(Lepidium meyenii)
500 mg 1000 mg

Kapsułka wegetariańska (Hydroksypropylometyloceluloza).

SPOSÓB UŻYCIA:
do dwóch (2) kapsułek dziennie popijając wodą. Spożywać najlepiej 30 min. przed posiłkiem.