NOW FOODS Witamina B1 Tiamina (100 tabl.)

Witamina B-1, znana również jako tiamina, jest niezbędnym składnikiem odżywczym.

Szczegóły produktu

Najlepiej spożyć przed30.11.2028
Stawka podatku VAT8%
ProducentNOW Foods
Kod EAN produktu733739004468
Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek100 szt.
FormaTabletki
Rodzaj opakowaniaPlastik
Ilość w opakowaniu zbiorczym12 sztuk
1 tabletka / kapsułka / aplikacja (zawartość substancji aktywnych)100 mg
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłychdo 1 sztuki / dzień
Produkt dla wegan i wegetarian?Tak
Produkt wolny od GMO?Tak
Produkt wolny od glutenu?Tak
Kraj / miejsce produkcji preparatuUSA
Tiamina przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, funkcji psychologicznych i prawidłowej pracy serca. 
 
Zastosowanie:
suplementacja diety w witaminę B1.
 
Zalecane spożycie:
jako suplement diety przyjmować 1 kapsułkę dziennie, przy posiłku.
 
Składniki:
celuloza mikrokrystaliczna, forma chemiczna witaminy B1: chlorowodorek tiaminy, kwas stearynowy, sole magnezowe kwasów tłuszczowych. 
 
1 tabletka zawiera: tiamina (z chlorowodoru tiaminy) (witamina B1) 100 mg (9090%)*
 
*RWS- Referencyjna Wartość Spożycia.
 
Przeciwwskazania:
kobiety w ciąży i karmiące oraz osoby przyjmujące leki lub będące w stanie chorobowym powinny skonsultować się z lekarzem.
 
Ważne wskazówki:
Produkt jest przeznaczony do stosowania wyłącznie przez osoby dorosłe.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Suplement diety nie może być stosowany jak substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej, w suchym i chłodnym miejscu.
Umieszczony wewnątrz pakiecik służy utrzymaniu świeżości produktu i jest niejadalny.
W produkcie mogą wystąpić naturalne różnice koloru.
W procesie produkcji nie użyto alergenów i składników: pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, ryb, skorupiaków oraz orzechów drzew.