NOW FOODS Witamina D3 2000 IU 50 mcg (30 kaps.)

Kapsułki witaminy D3 marki NOW foods dostarczają witaminę o kluczowym znaczeniu w wysoce przyswajalnej, ciekłej postaci miękkich kapsułek "softgel".

Szczegóły produktu

Najlepiej spożyć przed31.08.2027
Stawka podatku VAT8%
ProducentNOW Foods
Kod EAN produktu733739003553
Ilość tabletek / kapsułek / fiolek / saszetek30 szt.
FormaKapsułki
Rodzaj opakowaniaPlastik
Ilość w opakowaniu zbiorczym12 sztuk
Aktywność biologiczna IU2000 IU
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłychdo 1 sztuki / dzień
Produkt dla wegan i wegetarian?Nie
Produkt wolny od GMO?Tak
Produkt wolny od glutenu?Tak
Kraj / miejsce produkcji preparatuUSA

OPIS:

Kapsułki witaminy D3 marki NOW Foods dostarczają tę witaminę o kluczowym znaczeniu w wysoce przyswajalnej, ciekłej postaci softgel. Organizm normalnie uzyskuje witaminę D z diety, lub powstaje ona w skórze pod wpływem nadfioletu zawartego w promieniowaniu słońca. Jednakże jej zawartość w pożywieniu nie jest wysoka. Ponieważ coraz więcej ludzi unika promieniowania słonecznego, suplementowanie staje się niezbędne dla zapewnienia organizmowi odpowiedniej dawki witaminy D.

 SKŁAD:

Witamina D3 (cholekalcyferol), żelatyna, gliceryna, woda, oliwa z oliwek.

SkładnikiW dziennej porcji (1 kapsułka)%RWS
Witamina D3 (cholekalcyferol) (z lanoliny)    50 mcg1000%     

SPOSÓB UŻYCIA:

1 kapsułka dziennie z posiłkiem

PRZECIWWSKAZANIA:

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Produkt jest przeznaczony wyłącznie dla osób dorosłych.  Kobiety ciężarne i karmiące oraz osoby stosujące leki powinny skonsultować się z lekarzem.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

INFORMACJE DLA ALERGIKÓW:

W procesie produkcji nie wykorzystano składników pochodzących z drożdży, pszenicy, glutenu, mleka, jajek, ryb, małży, skorupiaków ani orzechów drzewnych. Wyprodukowano w zakładzie stosującym standardy GMP, w którym przetwarza się składniki innych preparatów zawierające te alergeny.